Financieel advies

Wij zijn uw professioneel klankbord bij strategische beslissingen

Net als in uw persoonlijke leven, komt u in uw professionele carrière belangrijke mijlpalen tegen. In het eerste geval vraagt u raad aan uw partner, familie of vrienden. In het tweede geval is het advies van een strategische partner op financieel en fiscaal vlak van onschatbare waarde.

Wil u een bedrijf opstarten? Een ander bedrijf overnemen of dat van u verkopen? Of iemand nieuw aanwerven?

Wij spitten uw financiën uit en kijken wat haalbaar is. We voorzien u van de correcte en duidelijke cijfers die uw businessplan kracht bijzetten.

We kunnen u onder andere bijstaan bij volgende onderwerpen:

  • Startersadvies: Wij helpen u met de volledige opstart van uw onderneming. Dit gaat van het in orde brengen van de basisvereisten tot het opmaken van een financieel businessplan.
  • Overnamebegeleiding: Wenst u te starten door een bestaande onderneming over te nemen? Of wil u uw bedrijf uitbreiden door een overname? Dan moet u weten wat deze zaak waard is, of er belangrijke voorwaarden gepaard gaan met de overname en wat de juridische en fiscale gevolgen zijn. U kunt bij Accountantskantoor Van Poucke terecht voor al deze vragen en meer.
  • Wijzigingen in personeelsbestand: Wenst u een nieuwe medewerker aan te nemen? Of bent u genoodzaakt om iemand van uw team te ontslaan? Dan gaan we met u bekijken wat de financiële consequenties en risico’s zijn op korte, middellange en lange termijn.
  • Subsidies en steunmaatregelen: Voor ondernemingen  bestaan er heel wat premies en overheidssteun. Bij Accountantskantoor Van Poucke gaan we op zoek naar de steunmaatregelen die van toepassing zijn voor uw bedrijf en doen we het nodige om dit in orde te brengen.