Juridisch advies

Onze experten geven u raad en daad bij elk juridisch vraagstuk

Als zaakvoerder hoort u op de hoogte te zijn van de verplichtingen en verantwoordelijkheden van uw bedrijf. En dit zowel naar uw medewerkers, klanten, leveranciers als aandeelhouders toe.

Wat doen we concreet voor u op vlak van juridisch advies?

  • Begeleiding bij contracten en overeenkomsten: Wij stellen voor onder andere arbeids-, management- of consultancycontracten op en geven feedback op bijvoorbeeld huur- of koopovereenkomsten. Bovendien kunt u bij ons ook terecht om een bestaand contract te laten nakijken op zijn volledigheid en de mogelijke risico’s.
  • Advies bij wetten, vergunningen en subsidies: Wij informeren u over de wetten en reglementen waar u als Belgische onderneming aan moet voldoen. Ook helpen we u bij de interpretatie van nieuwe wetteksten, het verkrijgen van vergunningen en het bekomen van subsidies.
  • Interpretatie van het arbeidsrecht: Heeft u medewerkers in dienst? Dan kan u bij Accountantskantoor Van Poucke terecht voor alles rond sociaal recht. Dit gaat van advies bij loonvoorwaarden tot het juist omgaan met overuren. Ook bij onenigheid over arbeidscontracten kunt u op ons rekenen voor juridisch advies.
  • Eerste hulp bij juridische disputen: Zijn er bepaalde disputen die mogelijks kunnen leiden tot een rechtszaak?

Voor juridisch advies doen we beroep op een aantal externe juristen die elk gespecialiseerd zijn in ander domein.